Køb en dutch oven til madlavning i haven

Dutch oven
Køb en dutch oven til madlavning i haven
Henrik Andersen
-
25/11/2022
-

Hvis du gerne vil tilberede mad over åben ild, så er der rig mulighed for det, hvis du anlægger et bålsted i haven. Her kan du samtidig med fordel købe en dutch oven, som du kan tilberede mad i. Her kan du læse mere om, hvorfor du bør investere i en dutch oven.

Derfor skal du vælge en dutch oven

Du kan få dutch ovens i mange forskellige prisklasser og størrelser, og der er masser af modeller, som du kan vælge mellem. Det betyder, at du altid kan vælge en, som matcher dit specifikke behov, uanset hvilken type madlavning du skal lave. Der er dog nogle forskellige overvejelser, du bør gøre dig, før du vælger en dutch oven.

Hvis du er outdoor-menneske og er vant til at tilberede mad under åben himmel, så er du klar over, at du kan vælge mellem mange forskellige typer af bålgryder. Du kan eksempelvis vælge en bålgryde i aluminium, som ikke vejer alverden, men som samtidig kræver, at du placerer den på et bål eller bålfad med rist.

De lette aluminiumsgryder tåler nemlig ikke at blive placeret direkte i flammerne. Her er det bedre at vælge en bålgryde i emalje, som dog heller ikke kan tåle at blive placeret direkte i bålet. Materialerne er lette og nemme at transportere, men den lette vægt kommer på bekostning af, at de ikke kan tåle lige så høje temperaturer.

Dutch ovens kan tåle flammer

Vælger du i stedet en dutch oven, så får du både en bålovn og en bålgryde i ét og samme produkt. Den har en helt unikt konstruktion, som sikrer en jævn varmefordeling, og samtidig betyder det, at bålgryden kan benyttes til både gryderetter, bagning og alt derimellem. Du kan altså sagtens bage brød, selvom du er ude i naturen.

Du skal blot sørge for at placere gløder oven på gryden også, hvis du skal bruge den til at bage brød i. På den måde er en dutch oven et utroligt anvendeligt produkt, uanset om du skal på sheltertur, kanotur eller spejderlejr. Gryden fungerer til mange forskellige retter, og det kan hurtigt blive din foretrukne gryde, når der skal tilberedes mad i det fri.

Før du vælger en dutch oven, så er det en god idé at være opmærksom på, at du samtidig skal vælge en størrelse, der gør, at den er nem at have med på tur. Ofte skal du slæbe meget udstyr med dig, når du skal på sheltertur og lignende, og derfor er det væsentligt, at gryden ikke er for tung.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!